Termeni și condiții de utilizare a platformei Sanatatea.Online (Sanatatea-online.ro)

 

  1. DEȚINĂTOR:

 

Platforma www.sanatatea.online (www.sanatatea-online.ro) aparține SC SĂNĂTATEA PRESS GROUP SRL (denumita in continuare SPG), persoană juridică română, cu sediul în București, Str. Alexandru Moruzzi, Nr. 9C, sector 3,  tel: (031) 710.88.01, email: office@sanatateapress.ro, website:  https://www.sanatateapress.ro/, https://www.sanatateapressgroup.ro/, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/10412/2008, cod unic de înregistrare  RO 24047060.

Acest document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza site-ul.
Accesul si utilizarea site-ului se face sub autoritatea acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos. Utilizarea site-ului, logarea si accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

 

 

  1. ACCEPTAREA TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR

 

Folosirea platformei www.sanatatea.online (www.sanatatea-online.ro)  presupune acceptarea în totalitate a termenilor și condițiilor de utilizare a platformei.

Termenii și condițiile pot fi schimbate în orice moment de către administratorul PLATFORMEI, fără notificarea prealabilă a persoanelor care o utilizează, denumite în continuare “Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta în orice moment. În cazul în care nu sunt de acord cu condițiile impuse, Utilizatorii trebuie să înceteze accesarea PLATFORMEI.

 

 

  1. DESCRIEREA SERVICIILOR

 

Pe platforma www.sanatatea.online (www.sanatatea-online.ro) veți putea găsi informații generale despre serviciile www.sanatatea.online (www.sanatatea-online.ro), informații de contact.

Platforma le oferă utilizatorilor săi și posibilitatea de a participa la proiecte tip webinar sau e-learning pe diverse tematici organizate de deținătorii platformei și/sau de diverse entități colaboratori cu deținătorul platformei prin crearea unui cont pe platforma.

 

  1. EVENIMENTE CU TAXA DE PARTICIPARE

 

Pentru anumite evenimente putem percepe taxe de participare, caz in care plata taxei se poate face prin ordin de plata IBAN: RO45RZBR0000060012740339 cont deschis la Raiffeisen Bank, sucursala Bratianu sau online prin platforma Netopia Payments. Taxele de participare nu se returneaza in cazul in care se renunta la participare si nici nu se pot transfera altei persoane. In cazul in care evenimentul va fi anulat, toate taxele se returneaza in termen de 30 zile de la data anularii evenimentului.

Serviciile disponibile prin intermediul platformei NETOPIA Payments sunt furnizate de către societatea NETOPIA Payments SRL, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/9170/2003, cod unic de înregistrare RO15565496, cu sediul în Bd. Dimitrie Pompeiu 9-9A, IRIDE BUSINESS PARK, Clădirea 24, etaj 4, Sector 2, București, 020335.

Accesul la evenimentele cu taxa este permis exclusiv in baza inregistrarii la eveniment si a efectuarii platii taxei de participare orin una dintre cele doua modalitati mentionate mai sus.

Atunci când utilizezi platforma NETOPIA Payments, ești răspunzător pentru veridicitatea datelor furnizate pe plaformă și ești pe deplin responsabil pentru menținerea securității și confidențialității acestor date în afara utilizării platformei.

De asemenea, vei lua toate măsurile pentru a asigura confidențialitatea datelor privitoare la contul de acces în platformă, cum ar fi numele de utilizator și parola.

În cazul în care ai o suspiciune rezonabilă că securitatea sau confidențialitatea datelor pe care le utilizezi pentru accesarea platformei NETOPIA Payments a fost compromisă, te rugăm să ne informezi imediat pentru a lua toate măsurile necesare care se impun pentru protejarea acestor date (blocarea accesului la cont și generarea unui nou set de credentiale pentru conectare în platformă).

Pentru mai multe informații despre prelucrarea datelor tale cu caracter personal colectate în contextul efectuării unei plăți prin intermediul platformei NETOPIA Payments, te rugăm să consulți Politica de confidentialitate de pe site precum si Nota de informare privind prelucrarea datelor personale intocmita pentru eveniment.

 

  1. CONDIȚII DE ACCES

 

Pentru participarea la proiectele prezentate și/sau derulate în cadrul platformei, doritorii (utilizatorii) trebuie să se înregistreze în cadrul platformei și/sau pe fiecare eveniment în parte. Pentru evenimentele cu taxa, este necesara, suplimentar efectuarea platii taxei de participare.

Vă recomandăm să nu dezvaluiți nimănui datele de acces.

Aveți obligația de a verifica periodic dacă datele de acces nu au fost alterate și de a raporta în cel mai scurt timp orice disfuncționalitate către personalul de administrare a PLATFORMEI.

Pentru a putea utiliza aceste servicii (înregistrarea pe platformă și/sau înregistrarea la diversele proiecte/evenimente), trebuie să:(a) comunicati informatii personale reale, exacte, actuale și complete așa cum sunt cerute în formularele de înregistrare și (b) să le actualizați de câte ori este nevoie, pentru a menține aceste informații reale, exacte, actuale și complete. Dacă veți furniza informații nereale, inexacte, neactuale sau incomplete, ori există suspiciunea că informațiile sunt nereale, inexacte, neactuale sau incomplete, administratorul PLATFORMEI are dreptul de a suspenda temporar sau definitiv contul dumneavoastră de utilizator.

De asemenea, prin furnizarea informațiilor, confirmați ferm că acestea sunt adevărate și orice utilizare neconformă cade exclusiv în responsabilitatea dumneavoastră.

Administratorul are dreptul de a arhiva orice corespondență cu utilizatorii platformei, realizată prin intermediul e-mailului.

Vă recomandăm ca la sfârșitul fiecărei sesiuni de utilizare a PLATFORMEI să închideți contul utilizând butonul “Iesire”.

Vă sfătuim, de asemenea, să închideți la sfârșitul sesiunii și fereastra browser-ului în care ați lucrat.

 

  1. LEGĂTURI LA ALTE PAGINI DE INTERNET

 

PLATFORMA www.sanatatea.online (www.sanatatea-online.ro) poate conține legături către pagini de Internet ale unor terțe părți.

 

  1. DREPTURI DE AUTOR SI PROPRIETATE INTELECTUALA

 

SANATATEA PRESS GROUP SRL ofera acces liber la site si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri noncomerciale.

Scopul permis de utilizare a site-ului este obținerea de informații. Designul, interviurile, analizele postate pe acest site sunt protejate de drepturi de autor. Preluarea integrală sau parțială a acestora, fără menționarea expres si vizibila a sursei și a autorului, este interzisă și intră sub sancțiunea legislației în vigoare.

Este interzisă crearea de legături al acestui site cu alte site-uri, pentru materialele postate, doar prin menționarea termenului ”Sursa” fără un acord prealabil scris și menționarea www.sanatateapress.ro/www.sanatateapressgroup.ro și a autorului. Sanatatea Press Group SRL își rezervă dreptul de a solicita sancționarea conform legislației în vigoare orice acțiune de acest tip, care nu are acordul său prealabil. In situatiile in care acest lucru se intampla fara acordul scris al SPG, aceasta nu isi asuma responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care site-ul ar putea fi legat, pentru materialele postate pe acest site de catre alte persoane decat cele autorizate de SPG si isi rezerva dreptul de a solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a oricarei actiuni de acest tip.

Dreptul de autor pentru informatiile existente pe acest site este detinut de Sanatatea Press Group SRL. Niciun material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea explicita, scrisa a SPG.

Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea SPG sau a afiliatilor/partenerilor sai, excepție făcând anumite imagini care sunt preluate de pe https://www.shutterstock.com/.

SPG sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi („link”-uri) catre alte pagini sau resurse de pe internet. SPG nu garanteaza, nu este si nu poate fi responsabila in niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective.

SPG nu va fi responsabila sau pasibila de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de /sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de SPG prin intermediul site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.

SPG isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace si de a de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate in distrugerea sau alterarea site-lui, a continutului sau securitatii acestuia sau incercarea de a ataca sau discredita SPG sau pe partenerii sai, produsele, serviciile si angajatii acestora.

 

  1. REGULI DE UTILIZARE:

Nu sunt permise:

– copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site;
– incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;
– incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua SPG sau a retelei Grupului sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua SPG care nu sunt publice, fara autorizatie;
– incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua SPG prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin „flooding” sau „DOS”.
– folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale („spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.
Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. SPG va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

 

  1. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

SPG isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.
SPG nu este raspunzatoare fata de utilizatori, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.
SPG poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului.
Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

 

10 . ABSOLVIREA DE RASPUNDERE

SPG nu ofera nicio garantie ca:

– informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra

– serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori,

– rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi corecte sau de incredere,

– calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, va satisface toate cerintele

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului. Niciun sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la site sau prin intermediul serviciilor site-ului nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in Termenii si conditiile de utilizare.

 

  1. LIMITAREA RASPUNDERII:

SPG nu va fi raspunzatoare pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca SPG a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;

– costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin/ de pe site;

– acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului; – declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;

– orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site, postat pe site de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa București, Str. Alexandru Moruzzi, Nr. 9C, sector 3,  tel: (031) 710.88.01, email: office@sanatateapress.ro,.

Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale unor profesionisti sau participant la evenimentele SPG, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. SPG isi rezerva dreptul de sterge de pe site acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

  1. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

Legea aplicabilă este legea română. Litigiile pot fi soluționate pe cale amiabilă, prin mediere sau prin recurgerea la instanțele judecătorești competente.

 

Politica de confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal

În această Politică de confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal, denumită în continuare Politica, găsiți răspunsuri concrete despre cum sunt colectate și prelucrate datele dumneavoastră personale. Dacă aveți o întrebare sau nelămurire, legată de aspectele prezentate ne puteți trimite întrebările dumneavoastră la adresa office@sanatateapress.ro sau la datele de contact furnizate mai jos.

 

Obiectivele demersului nostru, în ordinea importanței, privind această Politică sunt următoarele:

 

  • respectarea dreptului dumneavoastră fundamental la protecția datelor cu caracter personal și la intimitate;
  • respectarea prevederilor legale privind protecția datelor cu caracter personal;
  • informarea dvs. completă și corectă cu privire la cine?, ce?, de ce?, unde?, până când? și cum? sunt prelucrate datele dumneavoastră personale, pentru ca dumneavoastră să dețineți, în orice moment, controlul asupra datelor cu caracter personal pe care ni le încredințați spre prelucrare pentru atingerea scopurilor noastre.

Aceasta este versiunea curentă și valabilă în acest moment, fiind actualizată la 28.09.2020.

 

  1. Cum să ne contactați?
  2. Ce acoperă Politica noastră?
  3. Ce date personale colectăm de la dvs., de ce și cum le prelucrăm?
  4. În ce scop și cum prelucrăm datele colectate online, telefonic sau în mod direct de dvs.?
  5. Cine este responsabil pentru colectarea și prelucrarea datelor dvs. personale?
  6. De la cine și cum colectăm datele dvs. personale?
  7. Care sunt temeiurile legale pe care ne bazăm pentru prelucrarea datelor dvs. personale?
  8. Prelucrăm datele personale pentru crearea de profiluri sau pentru luarea deciziilor printr-un proces automatizat?
  9. Cât timp păstrăm datele dvs. personale?
  10. Cui dezvăluim / divulgăm datele dvs. personale?
  11. Sunt datele dvs. personale în siguranță?
  12. Suntem certificați și am aderat la un cod de conduită?
  13. Care sunt drepturile dvs. garantate de GDPR?
  14. Cum vă puteți exercita aceste drepturi?

 

 

  1. Cum să ne contactați?

Datele sunt colectate și prelucrate de SC SANATATEA PRESS GROUP SRL, care este o persoană juridică română, cu sediul în București, Str. Alexandru Moruzzi, Nr. 9C, sector 3,  tel: (031) 710.88.01, email: office@sanatateapress.ro, website:  www.sanatatea.online/sanatatea-online.ro, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/10412/2008, cod unic de înregistrare  RO 24047060.

Pentru orice probleme legate de protecția datelor cu caracter personal, precum și pentru exercitarea drepturilor dvs. garantate de Regulamentul 679/2016 și de legislația națională în vigoare puteți să contactați Responsabilul nostru cu protecția datelor personale pe e-mail: dataprotection@santatateapress.ro..

 

  1. Ce acoperă Politica noastră?
  • Această  Politică: produce efecte de la data ultimei actualizării.
  • Ultima actualizare a Politicii produce efecte din data de: 28.09.2020.
  • Politica noastră se aplică website-ului: sanatatea.online ; www.sanatatea-online.ro

 

  1. Ce date personale colectăm de la dvs., de ce și cum le prelucrăm?

Pentru desfășurarea activității noastre curente, prin intermediul site-ului www. Sanatatea.online/sanatatea-online.ro puteți completa diverse formulare online, cum ar fi:

  • În secțiunea “Contact”, puteți comunica cu noi și ne puteți solicita orice informații și clarificări legate de noi și de activitatea noastră de bază. Când comunicați cu noi prelucrăm adresa dvs. de e-mail și orice alte date oferiți dvs. în conținutul mesajului, pentru a răspunde în mod corespunzător solicitărilor sau întrebărilor dvs.

În secțiunea “Contul meu” vă puteți înscrie direct la toate webinarele, congresele și cursurile creditate cu EMC și nu numai organizate pe platforma noastră! Platforma www.Sanatatea.ONLINE/learning se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Prelucram urmatoarele da: nume utilizator, parola, adresa de email, prenume si nume, optiunea de a fi contactat in scop de marketing prin telefon, SMS sau e-mail.

In cazul evenimentelor cu taxa de participare prelucram urmatoarele date personale:

Date de contact ale plătitorului
Prelucrăm date de telefon, adresa e-mail și adresa de billing, care sunt asociate metodei de plată utilizate.

Date de identificare ale plătitorului
Prelucrăm numele și prenumele, care sunt asociate metodei de plată utilizate.

Date privind metoda de plată utilizată
În cazul plății efectuate prin card emis sub sigla Visa/Mastercard, vom prelucra datele înscrise pe card (număr card, nume & prenume, data expirării și cod de securitate). Aceste date sunt transmise, conform standardelor autorizate în industrie, printr-un canal securizat direct către banca noastră parteneră acceptantă a plății, către schemele de plată Visa/Mastercard și către banca emitentă a cardului, fără a fi stocate de partemenul nostrum NETOPIA Payments. Platforma prelucrează exclusiv detaliile de identificare generică a numărului de card (primele 6 cifre și, respectiv, ultimele 4 cifre), precum și numele & prenumele deținătorului de card.

Date privind tranzacția
Prelucrăm denumirea, website-ul și țara clientului nostru partener, codul unic de identificare tranzacție, data tranzacției, valoarea tranzacției și descrierea plății.

Operatorul nostru asociat pentru platile online, Netopia Payments va poate prelucra, suplimentar, urmatoarele date personale:

Date de conexiune
Prelucrăm locația, adresa IP, dispozitivul, sistemul de operare și browser-ul de Internet folosit.

Date privind istoricul tranzacțional
Prelucrăm date privind istoricul activității de utilizare a serviciilor NETOPIA Payments.

Date referitoare la activitatea frauduloasă / potențial frauduloasă realizată prin utilizarea platformei noastre de plăți
Prelucrăm date referitoare la suspiciuni de fraude sau alte utilizări ilegale ale serviciilor pe care le punem la dispoziție.

Date suplimentare care să ateste identitatea plătitorului și metoda de plată utilizată  
În mod excepțional, în cazul în care există suspiciuni cu privire la anumite tranzacții, este posibil să îți solicităm informații și/sau documente suplimentare pentru asigurarea securității plății, cum ar fi o fotografie a cardului utilizat pentru efectuarea plății cu mascarea parțială a seriei de card, un extras bancar în care să fie evidențiată suma blocată sau o copie după un act de identitate. Prin furnizarea documentelor solicitate, vom intră în posesia codului numeric personal, a fotografiei tale și a altor informații care rezultă din documente.

 

  1. În ce scop și cum prelucrăm datele colectate online, telefonic sau în mod direct de dvs.?

Prelucrăm datele dvs. personale pentru:

  • Înscrierea și participarea dvs. la evenimentele organizate de noi sau pentru clienții noștri.
  • Comunicarea cu dumneavoastra.
  • Contactarea in scopul transmiterii de informatii despre evenimentele noastre viitoare sau ale colaboratorilor nostri.

In cazul evenimentelor cu taxa de participare platita online, scopul prelucrarii datelor dvs. personale este:

Autorizarea și procesarea plății
Pentru autorizarea plății de către furnizorii noștri parteneri, transmitem către aceștia anumite date personale pe care le primim. Este posibil ca, în vederea autorizării tranzacției, să fiți contactați de către unul din reprezentanții noștri.

Informare cu prvire la statusul plății
Te putem contacta prin mesaje de tip e-mail și/sau SMS pentru a-ți transmite informări referitoare la rezultatul plății efectuate.

Comunicări
Te putem contacta telefonic și/sau prin mesaje de tip e-mail și/sau SMS pentru a-ți transmite informări referitoare la disponibilitatea serviciilor noastre ori alte elemente care vizează utilizarea serviciului (notificări de securitate, diverse informări cu caracter juridic, etc.).

Asistență clienți
Utilizăm date personale pentru a investiga, rezolva și răspunde la sesizări sau reclamații privind utilizarea serviciului.

Soluționarea disputelor legate de plăți
În cazul în care apar dispute legate de o plată pe care ai efectuat-o, trebuie să prelucrăm o serie de date personale despre tranzacția pe care ați făcut-o, respectiv documente justificative legate de tranzacția ta, iar noi vom transmite aceste date către furnizorii noștri pentru a soluționa disputele legate de plăți.

Prevenirea fraudelor și securitatea plăților
Partenerii nostril, in calitate de prestatori de servicii de procesare a plăților online, au obligația de a asigura prevenirea și identificarea potențialelor fraude cu instrumente de plată și de a menține siguranța sistemelor. De aceea, datele personale pe care le colectăm trebuie să permită identificarea persoanei implicate în tranzacție.

Evidențe contabile proprii
Atunci când colectăm fondurile în numele clienților noștri parteneri, trebuie să menținem evidențe contabile cu privire la fondurile încasate, în temeiul îndeplinirii obligațiilor legale din legislația financiar-contabilă și fiscală.

Dezvoltarea serviciilor
Utilizăm date, inclusiv feedback recepționat pe diverse canale, pentru a desfășura activități de cercetare și dezvoltare cu scopul îmbunătățirii serviciilor noastre și pentru diminuarea riscului de fraudă.

 

  1. Cine este responsabil pentru colectarea și prelucrarea datelor dvs. personale?

SC SANATATEA PRESS GROUP SRL este operatorul responsabil pentru colectarea și prelucrarea datelor personale prin intermediul site-ului https://www.sanatatea.online .

În funcție de evenimentele organizate pentru clienții noștri, ca operatori asociați, putem primi datele dvs. personale de la aceștia. În acest caz, răspunderea pentru informarea dvs. completă și corectă cu privire la colectarea datelor și comunicarea acestora către noi revine partenerilor noștri. Răspunderea pentru prelucrarea datelor primite de la colaboratori, ulterior colectării acestora de către partenerii noștri revine SC SANATATEA PRESS GROUP SRL.

 

  1. De la cine și cum colectăm datele dvs. personale?

Colectăm datele dvs. personale direct de la dvs., fie prin intermediul formularelor pe care le completați pe site, fie prin e-mailurile pe care ni le trimiteți sau prin orice alt mijloc de comunicare la distanță (poștă, curier rapid etc.), fie prin telefon, fie direct la sediul nostru.

Pentru evenimentele organizate în comun cu alți parteneri, putem primi datele dvs. personale de la aceștia.

 

  1. Care sunt temeiurile legale pe care ne bazăm pentru prelucrarea datelor dvs. personale?

 

7.1. Pentru înscrierea și participarea dvs. la evenimentele organizate de noi sau pentru clienții noștri, datele dvs. personale sunt prelucrate în baza art. 6, alin 1, lit b) din Regulamentul 679/2016 (contract).

7.2. Pentru comunicarea cu dvs. prin secțiunea de contact sau orice alte formulare de transmitere a mesajelor către noi, datele dvs. personale sunt prelucrate în baza art. 6, alin 1, lit b) din Regulamentul 679/2016 (solicitare/contract) dar și art. 6, alin.1, lit f (interesul legitim).

7.3 Pentru transmiterea de informatii in legatura cu evenimentele noastre viitoare, datele dvs personale sunt prelucrate in baza art. 6, alin. 1, lit. a).

7.4 Pentru inscrierea la evenimentele cu taxa de participare, datele dvs. personale sunt prelucrate in baza art. 6, alin. 1, lit. B (contract) si c (obligatie legala).

 

  1. Prelucrăm datele personale pentru crearea de profiluri sau pentru luarea deciziilor printr-un proces automatizat?

Nu prelucrăm datele dvs. personale pentru a vă crea un profil și nici nu folosim un proces exclusiv automat, fără intervenție umană pentru a lua decizii cu privire la dvs.

 

  1. Cât timp păstrăm datele dvs. personale?

Stocăm datele cu caracter personal în condițiile legislației incidente pentru fiecare scop al prelucrării în parte și o limităm la ceea ce este strict și legal necesar.

9.1 Datele personale prelucrate pentru înscrierea și participarea dvs. la evenimentele organizate de noi sau pentru clienții noștri, le stocăm 24 de luni.

9.2. Datele personale prelucrate în scopuri justificative financiar-contabile și împotriva spălării banilor, în cazul în care serviciile oferite de noi presupun achitarea unei taxe către noi, se stochează în conformitate cu prevederile legislației incidente activității financiar-contabile și a celei privind combaterea spălării banilor.

Datele personale devenite nefolositoare sau ajunse la scadență, în condițiile legii, se șterg / distrug ireversibil din orice baze de date și de pe orice suporturi de stocare / arhivare a datelor personale folosite.

Datele personale prelucrate pe baza consimțământului dvs. se șterg / distrug ireversibil din orice baze de date și de pe orice suporturi de stocare / arhivare a datelor personale folosite imediat ce ați depus o cerere de retragere a consimțământului în condițiile art. 7, alin. 3 din GDPR: “(3) Persoana vizată are dreptul să își retragă în orice moment consimțământul. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia. Înainte de acordarea consimțământului, persoana vizată este informată cu privire la acest lucru. Retragerea consimțământului se face la fel de simplu ca acordarea acestuia.

Prin excepție, datele personale devenite nefolositoare sau ajunse la scadență, în condițiile legii, pot fi stocate perioade mai lungi de timp dacă sunt necesare pentru apărarea unui drept în instanță al persoanei vizate sau al nostru.

 

  1. Cui dezvăluim / divulgăm datele dvs. personale?

În funcție de scopurile în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, divulgăm date către instituțiile și organismele statului, în condițiile legii (ITM, ANAF) sau către organele judiciare / de cercetare penală, în condițiile legii.

În condițiile Procedurii de efectuare a investigațiilor din 9 octombrie 2018, aprobată prin Decizia nr. 161 din 9 octombrie 2018 privind aprobarea Procedurii de efectuare a investigaţiilor de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ANSPDCP primește acces complet și imediat la orice date personale prelucrate de noi și la orice informații pe care le deținem cu privire la dvs., fără a putea opune caracterul confidențial al acestora.

De asemenea, putem împărtăși datele dumneavoastră cu împuterniciții societății noastre (IT) sau cu operatorii nostri asociati (Netopia Payment in cazul platilor online, mai multe informatii despre politica de confidentialitate gasiti aici: https://netopia-payments.com/politica-de-confidentialitate/).

Nu divulgăm / transmitem datele dvs. cu caracter personal către țări terțe sau organizații internaționale cu exceptia cookie-urilor pentru care v-ati exprimat acordul prin intermediul barii de cookie.

 

  1. Sunt datele dvs. personale în siguranță?

Pentru prelucrarea datelor dvs. personale în condiții de siguranță pentru drepturile și libertățile dvs. fundamentale am luat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru protecția datelor personale, printre care, dar fără a ne limita la:

  • Toți salariații noștri semnează un acord de confidențialitate privind protecția datelor cu caracter personal prelucrate de aceștia pentru îndeplinirea atribuțiilor lor de serviciu;
  • Toți salariații sunt instruiți corespunzător cu privire la măsurile de securitate implementate de noi și  pe care trebuie să le respecte pentru protecția datelor cu caracter personal;
  • Folosim doar servicii externe oferite de prestatori care demonstrează că asigură un nivel ridicat de securitate a datelor cu caracter personal prelucrate în numele nostru;
  • Implementăm măsuri tehnice și organizatorice de securitate pentru protecția fizică a locațiilor în care prelucrăm date personale și a dispozitivelor pe care le folosim în activitatea curentă.

Toate măsurile tehnice și organizatorice implementate de noi au scopul de a proteja datele dvs. personale împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale a acestora.

 

  1. Suntem certificați și am aderat la un cod de conduită?

În România, până la data actualizării prezentei Politici, nu s-a înființat un organism de certificare autorizat pentru a atesta faptul că respectăm legislația în vigoare cu privire la protecția datelor personale și nici nu a fost elaborat și aprobat un Cod de conduită la care să putem adera, motiv pentru care adoptăm, inclusiv ca măsuri de bune practici, orice mijloace de securitate posibile pentru a asigura un grad de protecție cât mai ridicat pentru datele personale pe care le prelucrăm.

 

  1. Care sunt drepturile dvs. garantate de GDPR?

Pentru conformare la prevederile Regulamentului 679/2016, vă garantăm respectarea următoarelor drepturi:

  1. Aveți dreptul de a va retrage, în orice moment, consimțământul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării datelor personale efectuată înainte de retragerea acestuia. Retragerea consimțământului se face la fel de ușor ca acordarea acestuia, printr-un e-mail trimis pe adresa dataprotection@santatateapress.ro, sau la sediul nostru din București, Str. Alexandru Moruzzi, Nr. 9C, sector 3,  tel: (031) 710.88.01.
  2. Aveți dreptul de a primi acces la datele dvs. personale pe care le prelucrăm, iar noi vă oferim o confirmare că vă prelucrăm datele personale, sau nu, iar, în caz afirmativ, vă furnizam toate informațiile obligatorii prevăzute de art. 15 GDPR, precum și o copie a acestor date, dacă solicitați acest lucru, în formatul solicitat de dvs. și pe calea de comunicare precizată de dvs. în cerere.
  3. Aveți dreptul de a obține de la noi rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, precum și completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare. Trebuie să comunicăm rectificarea datelor dvs. personale destinatarilor datelor dvs. personale (dacă există).
  4. Aveți dreptul de asolicita ștergerea datelor personale pe care le prelucrăm.

Suntem obligați să ștergem datele dvs. personale și vom face acest lucru fără întârzieri nejustificate, dacă se îndeplinesc următoarele condiții prevăzute de art. 17, alin 1 și 2 din GDPR:

  • datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • vă retrageți consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
  • vă opuneți prelucrării din motive legate de situația particulară în care vă aflați și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea (art. 21, alin. 1 GDPR) sau vă opuneți prelucrării în scop de marketing direct (art. 21, alin. 2 GDPR);
  • datele dvs. cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
  • datele dvs. cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care ne revine în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidența căruia ne aflăm;
  • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale în mod direct unui copil.

În cazul în care am făcut publice datele cu caracter personal și suntem obligați să le ștergem, ținând seama de tehnologia disponibilă și de costul implementării, luăm măsuri rezonabile, inclusiv măsuri tehnice, pentru a informa operatorii care vă prelucrează datele cu caracter personal că ați solicitat ștergerea de către acești operatori a oricăror linkuri către datele respective sau a oricăror copii sau reproduceri ale acestor date cu caracter personal.

Vom refuza ștergerea datelor dvs. personale în următoarele condiții prevăzute expres de art. 17, alin. 2 GDPR:

  • dacă prelucrarea datelor personale este necesară pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și la informare;
  • dacă prelucrarea datelor personale este necesară pentru respectarea unei obligații legale care prevede prelucrarea în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern care ni se aplică sau pentru îndeplinirea unei sarcini executate în interes public sau în cadrul exercitării unei autorități oficiale cu care suntem învestiți, dacă va fi cazul;
  • dacă prelucrarea datelor personale este necesară din motive de interes public în domeniul sănătății publice, în conformitate cu articolul 9 alineatul (2) literele (h) și (i) și cu articolul 9 alineatul (3) GDPR;
  • dacă prelucrarea datelor personale este necesară în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice, în conformitate cu articolul 89 alineatul (1), în măsura în care exercitarea dreptului dvs. la ștergerea datelor personale este susceptibil să facă imposibilă sau să afecteze în mod grav realizarea obiectivelor prelucrării respective;
  • dacă prelucrarea datelor personale este necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
  1. Aveți dreptul de a solicita restricționarea datelor prelucrate în următoarele cazuri:
  • contestați exactitatea datelor și vom restricționa prelucrarea acestora pentru o perioadă care ne permite să verificăm exactitatea datelor;
  • prelucrarea este ilegală, iar dvs. vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
  • noi nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar dvs. ni le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  • vă opuneți prelucrării în conformitate cu art. 21 alin. 1 GDPR, pentru intervalul de timp în care verificăm dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor dvs.

În cazul în care prelucrarea a fost restricționată în temeiul motivelor expuse mai sus, datele dvs. cu caracter personal pot, cu excepția stocării, să fie prelucrate numai cu consimțământul dvs. sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau pentru protecția drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru.

Dacă ați obținut de la noi restricționarea prelucrării, veți fi informat de către noi înainte de ridicarea restricției de prelucrare.

  1. Aveți dreptul la portabilitatea datelor. Puteți solicita în orice moment să primiți datele cu caracter personal care vă privesc și pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveți dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:
  • prelucrarea se bazează pe consimțământ;
  • prelucrarea se bazează pe un contract încheiat între noi și dvs.
  • prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

În exercitarea dreptului dvs. la portabilitatea datelor aveți dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Exercitarea dreptului dvs. la portabilitatea datelor nu aduce atingere articolului 17 GDPR (dreptul la ștergerea datelor personale), deoarece respectivul drept nu se aplică prelucrării necesare pentru îndeplinirea unei sarcini executate în interes public sau în cadrul exercitării unei autorități oficiale cu care este învestit operatorul.

Dreptul dvs. la portabilitatea datelor nu aduce atingere drepturilor și libertăților altora.

  1. Aveți dreptul de a vă opune, în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor personale efectuate în temeiul art. 6, alin. 1, lit. e) sau f) din GDPR, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziţii.

Oprim imediat prelucrarea datelor personale în cazul în care vă opuneți prelucrării, cu excepţia cazului în care demonstrăm că avem motive legitime şi imperioase care justifică prelucrarea şi care prevalează asupra intereselor, drepturilor şi libertăţilor dvs. sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă.

Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, aveți dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării în acest scop a datelor cu caracter personal care vă privesc, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv, iar noi vom înceta imediat prelucrarea datelor dvs. personale în scop de marketing direct.

În contextul utilizării serviciilor societății informaționale vă puteți exercita dreptul de a vă opune prelucrării datelor personale prin mijloace automate care utilizează specificații tehnice.

În cazul în care prelucrăm datele dvs. personale în scopuri de cercetare științifică sau istorică sau în scopuri statistice, puteți, din motive legate de situația dvs. particulară, să vă opuneți prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc, cu excepția cazului în care prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini din motive de interes public.

  1. Aveți dreptul de a dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care vă privesc sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

Dreptul dvs. de a dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată nu se aplică în cazul în care decizia:

  1. este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între dvs. şi noi;
  2. este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care ni se aplică nouă şi care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor dvs. legitime;
  3. dacă are la bază consimţământul dvs. explicit.

În cazurile menţionate la literele (a) şi (c), punem în aplicare măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor dvs. Legitime și vă garantăm cel puţin dreptul dvs. de a obţine intervenţie umană din partea noastră pentru a vă exprima punctul de vedere şi a contesta decizia.

  1. Aveți dreptul de a dreptul de a depune o plângere în fața ANSPCP. Datele de contact ale Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sunt: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România, Email: anspdcp@dataprotection.ro, Telefon fix: +40.318.059.211, +40.318.059.212, Fax +40.318.059.602.

 

 

  1. Cum vă puteți exercita aceste drepturi?

 

Puteți să vă exercitați toate drepturile printr-o cerere depusă la sediul nostru sau prin e-mail, folosind datele de contact din preambul.

Politica de cookie-uri

Site-urile www.sanatatea.online/sanatatea-online.ro,  utilizează cookie-uri.

Informațiile prezentate în continuare au scopul de a aduce la cunoștință utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea și administrarea “cookie”-urilor utilizate de site-urile sanatatea.online/sanatatea-online.ro.  De asemenea, sunt prezente și câteva linkuri utile legate de acest subiect. În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații, și ele nu se regăsesc mai jos,  puteți contacta Responsabilul cu protectia datelor personale la adresa de email dataprotection@sanatateapress.ro

Acest website folosește cookie-uri atât cookie-uri proprii cât și cookie-uri de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.

Cookie-urile utilizate pe prezentul site oferă un feedback valoros și ne ajută în încercarea de a îmbunătăți experiența online. Site-ul folosește cookie-uri , cum ar fi tokeni ce rămân activi până la închiderea ferestrei browserului, pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Informațiile obținute din aceste cookie-uri nu sunt stocate în baza de date și odată cu închiderea browserului cookie-urile sunt șterse din calculatorul dumneavoastră.

Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur și simplu“cookie” ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driveul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv. Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Există 2 categorii mari de cookie-uri:

  • Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare)
  • Cookieuri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depinde de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevanță pentru utilizatori

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie conține informații care fac legătura între un web browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecință. Cookie-urile asigură userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singură sesiune (session cookies) și nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul a părăsit website-ul și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/ furnizori (ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului și ele se numesc “third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului site-ului sunt Google Analytics și Right Now.

Cum sunt cookie-urile folosite de către acest site?

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

Descriere

  • Cookie-uri funcționale
  • Cookie-uri de analiză (statistice)

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit unui website să recunoască un browser. Webserverul va recunoaște browserul până când cookie-ul expiră sau este șters.

Cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet ( ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail; securitatea online banking; păstrarea produselor în coșul de cumpărături)

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționarii eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs, evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

  • Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele de limbă ( Ex:afișarea rezultatelor căutărilor în limba Română).
  • Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
  • Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.
  • Măsurarea, optimizare și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul userilor.

Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile NU sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.

Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoana neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmplă dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptata (ex: o rețea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabilă, bazată pe cookies.

Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele.

Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că navigați fără griji însă cu ajutorul cookie-urilor:

  • Particularizati-vă setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securității utilizării cookie-urilor.
  • Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
  • Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookieuri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare.
  • Instalați-vă și updatati-vă constant aplicații antispyware.

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos. Asigurați-vă că aveți browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă doriți să vă bucurați de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, puteți lua măsurile necesare de securitate astel încât să puteți naviga cu încredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile?

Pentru a afla mai multe despre modulele cookie, inclusiv cum să vizualizați tipurile de module cookie care au fost instalate și cum să le administrați și să le ștergeți, vizitați wikipedia.org,http://www.youronlinechoices.com/ro,

http://www.allaboutmodul cookies.org/ sau www.aboutmodul cookies.org.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului tău.